Quanto Training is “the place to be” voor alles wat je wilt leren over Power BI

Onze trainingen:

Door de jaren heen hebben we meer dan 1000 personen getraind in Power BI

En we hebben zelfs veel meer getraind in Excel  Wij zijn door Microsoft onderscheiden met de MVP (Most Valuable Professional) titel voor ons uitzonderlijke technisch- en communityleiderschap.
We worden algemeen erkend als sprekers en docenten in Power BI, en maken complexe zaken gemakkelijk te begrijpen.We helpen je graag succesvol te worden met Power BI!
We baseren onze cursussen op onze meer dan 10 jaar ervaring in klantprojecten met Power BI en gerelateerde technologieën. Je leert niet alleen over de tools en functies, maar we helpen je ook met best practices om valkuilen te vermijden en oplossingen te bouwen die snel, robuust en gemakkelijk te onderhouden zijn.

Waarom Quanto Training

  • Je leert van top Power BI-experts
  • De focus is op jouw bedrijfswaarde
  • We hebben een uitgebreid curriculum
  • Al ons trainingen worden zowel in het Nederlands als het Engels gegeven
 
 

In een oogopslag

Datum:    03-03-2020
Trainer:    Henk Vlootman
Voertaal: Nederlands
Datum:     21-05-2020
Trainer:    Michiel Rozema
Voertaal:  Engels

Power BI heeft de toegankelijkheid van data-driven inzichten voor managers fundamenteel veranderd. Het was nog nooit zo eenvoudig om inzichten te verkrijgen in de belangrijkste KPI’s van uw bedrijf. Maar Power BI stopt daar niet. Het biedt geavanceerde analyses aan, waardoor gebruikers verborgen patronen in gegevens kunnen detecteren, slimme voorspellingen doen en voorspelling maken .

In een oogopslag

Datum:     17-12-2019
Trainer:    Michiel Rozema
Voertaal:  Engels
Datum:   10-02-2020 
Trainer:   Henk Vlootman
Voertaal: Nederlands
Datum:     14-4-2020
Trainer:    Michiel Rozema
Voertaal:  Engels

Power BI maakte Microsoft een leider in de BI-markt. Het integreert naadloos met zowel Excel- als enterprise-dataplatforms en zorgt voor een snelle ontwikkeling van business intelligence-oplossingen.

Hoewel Power BI wordt gepresenteerd als een gebruiksvriendelijk platform, is een grondige basis cruciaal voor een effectief gebruik en de ontwikkeling van rapporten en dashboards. In deze training leert u het Power BI-platform kennen en leert u hoe u Power BI-rapporten kunt ontwikkelen.

In een oogopslag

Datums: 13-02-2020 & 14-02-2020
Trainer:   Henk Vlootman
Voertaal: Nederlands
Datums: 02-04-2020 & 03-04-2020
Trainer:   Henk Vlootman
Voertaal: Engels

Een Power BI-gegevensmodel of analytisch model vormt de kern van een Power BI-oplossing. Elk Power BI-rapport is gebaseerd op een gegevensmodel dat gegevens combineert en aggregaties en allerlei berekende resultaten biedt. De concepten van Power BI-datamodellen lijken misschien eenvoudig en vertrouwd, maar vergis u niet: het bouwen van een goed presterend datamodel vereist een andere manier van denken dan werken met relationele databases of Excel. In deze cursus leert u over het bouwen van Power BI-datamodellen en het gebruik van de DAX-taal.

In een oogopslag

Datum:    11-02-2020 & 12-02-2020
Trainer:   Michiel Rozema
Voertaal: Nederlands
Datums:  14-05-2020 & 15-04-2020
Trainer:    Henk Vlootman
Voertaal: Engels

Een van de vervelende taken in Power BI is het voorbereiden van gegevens voor analyse.

Power BI biedt hiervoor gelukkig een krachtig hulpmiddel voor het laden en transformeren van gegevens genaamd Power Query of, eenvoudigweg, de Query-editor.

Power Query is ook beschikbaar in Excel als ‘Ophalen en transformeren’, het standaardmechanisme om externe gegevens in Excel 2016 en hoger te laden. Bovendien kunnen dezelfde technieken worden gebruikt in SQL Server Analysis Services, Azure Analysis Services en in de Dataflows-component van de Power BI-cloudservice.

In een oogopslag

Datums:  18-12-2019 & 19-12-2019
Trainer:    Michiel Rozema
Voertaal: Nederlands
Datums:  23-01-2020 & 24-01-2020
Trainer:    Michiel Rozema
Voertaal: Engels
Datum:    09-04-2020 & 10-04-2020
Trainer:   Henk Vlootman
Voertaal: Engels

Advanced DAX

In deze cursus duiken we dieper in de DAX, de taal van het Power BI-datamodel. Je leert alles over DAX-context, variabelen en tabelfuncties. Je leert ook hoe je complexe scenario’s kunt implementeren met DAX, end-to-end. We verwachten dat je basiskennis van DAX hebt, bijvoorbeeld door de training Data Modeling & DAX Fundamentals te hebben gevolgd.

In een oogopslag

Deze training is nog niet ingepland. Meer informatie kun je vragen via het formulier.

Power BI Security

Gegevensbeveiliging is altijd een belangrijk onderwerp geweest, maar wordt steeds belangrijker bij een toenemend aantal gebruikers. Hoe zorgt u ervoor dat gebruikers toegang hebben tot de informatie die ze nodig hebben, maar bewaakt u de vertrouwelijkheid van informatie waar nodig?

In deze cursus leert u over de verschillende aspecten van beveiliging in Power BI. Van workspaces, Power BI-apps en het gebruik van AD-beveiligingsgroepen tot het implementeren van op rollen gebaseerde beveiliging in Power BI-modellen. Deze cursus helpt u bij het definiëren van een degelijke beveiligingsarchitectuur in Power BI en bij het implementeren van eenvoudig of geavanceerd beveiligingsbeleid op rij niveau.