Advanced DAX

alles wat je nodig hebt on een echte dax master te worden

Onze trainingen:

Is deze cursus relevant en interessant voor meer mensen binnen jouw organisatie? We geven deze cursus ook in-company. Informeer naar de mogelijkheden.

Een Power BI-gegevensmodel of analytisch model vormt de kern van een Power BI-oplossing. Elk Power BI-rapport is gebaseerd op een gegevensmodel dat gegevens combineert en aggregaties en allerlei berekende resultaten biedt. Wie enige tijd werkt met Power BI analysemodellen, zal steeds complexere analyses willen maken met DAX. Hiervoor is geavanceerde kennis van DAX nodig. Deze cursus helpt je om alles uit DAX te halen. De concepten en technieken van Power BI-datamodellen zijn identiek beschikbaar in andere tools zoals Power Pivot in Excel, SQL Server Analysis Services Tabular en Azure Analysis Services. De kennis die via deze cursus is opgedaan, kan dus op veel manieren worden toegepast.

Leerdoelen

Het doel van deze cursus is om je te leren om geavanceerde DAX-berekeningen te maken in een analysemodel. We besteden niet alleen aandacht aan de werking van DAX-functies, maar kijken ook naar hoe je van vraagstuk naar DAX-formule komt. Na deze cursus:
 • ben je in staat om geavanceerde DAX-berekeningen te ontwikkelen met behulp van onder meer DAX-tabelfuncties.
 • kun je stuurtabellen en bijbehorende berekeningen gebruiken om specifiek gedrag van rapporten te realiseren.
 • heb je kennis van geavanceerde contextbegrippen en ben je daarmee in staat om gevorderde scenario’s te implementeren, zoals extrapolaties en forecasting.

Onderwerpen

De cursus begint met een hernieuwde kennismaking met context en DAX filters. Daarnaast verdiep je je in tabelfuncties, tabelfilters en DAX-variabelen. We kijken ook naar het gebruik van stuurtabellen, performance van DAX-berekeningen en het implementeren van complexe scenario’s.
Je moet bij Quanto-training zijn als je wilt leren hoe je Power BI en de daarbij gerelateerde applicaties gebruikt. Alle trainers zijn door Microsoft met de prestigieuze MVP (Most Valuable Professional) onderscheiden: een onderscheiding, die staat voor uitzonderlijke bijdragen, toewijding en een uitstekende technisch leiderschap. Quanto heeft de trainingen ontworpen op basis van onze meer dan 10 jaar ervaring in Power BI en de onderliggende technologieën. Je leert van de besten!
 • Onze trainers zijn Microsoft Most Valuable Professionals (MVP). Een garantie voor de best mogelijke kennis over Power BI.
 • Weg met handmatige werkzaamheden door het automatisch laden en transformeren van complexe gegevens.
 • Ontdek hoe BI echt werkt voor je organisatie.

Meer informatie:

 • De kosten bedragen  € 1.099,00 exclusief BTW.  De factuur wordt door Quanto B.V. verzonden en dient 2 weken voor aanvang van de training te zijn voldaan.
 • Het maximale aantal deelnemers voor deze training is 15.
 • Deze training vereist geen vooropleiding.
 • We werken met Power BI desktop.
 • Deelnemers ontvangen een hands-out en de data (modellen).

Voor wie is deze training bedoeld

Deze cursus is voor iedereen die alles uit analysemodellen met DAX wil halen. Van deelnemers wordt verwacht dat ze enige kennis en ervaring met analysemodellen hebben. De cursus Power BI Modelleren & DAX Fundamentals is een goede opstap naar deze cursus. Twijfel je of deze cursus aansluit bij je kennis en behoefte? Neem dan contact met ons op.

 

Henk Vlootman, Data Platform MVP.

Henk Vlootman is sinds 2013 onafgebroken onderscheiden met de prestigieuze Microsoft MVP-prijs. Van 2013 tot 2016 ontving hij de prijs voor zijn uitstekende expertise en leiderschap in de gemeenschap in Excel. Sinds 2016 is hij bekroond in de categorie Dataplatform (Power BI). Henk is oprichter en CEO van Quanto en oprichter en voorzitter van de Power BI gebruikersgroep.

Met een carrière van meer dan 25 jaar als Excel-consultant, trainer en auteur heeft Henk Vlootman ruime ervaring in het helpen van organisaties om het maximale uit hun gegevens te halen. Als het gezicht van de lanceringscampagne van Microsoft voor Power Pivot voor Excel in Nederland, was hij een van de eersten die werkte met de technologie die nu Power BI wordt genoemd.

Henk is een regelmatige spreker op Power BI- en Excel-gerelateerde conferenties over de hele wereld. Hij blogt voor Financieel Management, de Nederlandse community voor financiële professionals.

Michiel Rozema, Data Platform MVP.

Michiel Rozema is sinds 2019 bekroond met de prestigieuze Microsoft MVP-prijs. Hij kreeg de prijs voor zijn uitstekende expertise en leiderschap in de Power BI community. Michiel is oprichter en CEO van Quanto en oprichter en bestuurssecretaris van de Power BI gebruikersgroep.

Michiel Rozema is een data-analyse consultant die diepgaande kennis van Power BI combineert met expertise op procesgeoriënteerde en organisatorische aspecten van data-analyse. Hij is een top-expert in de Power BI taal DAX. Als Data Insight Lead bij Microsoft was hij verantwoordelijk voor de introductie van Power BI en zijn voorgangers in Nederland.
Michiel is een zeer gewaardeerde trainer en een regelmatige spreker op (Power BI) conferenties wereldwijd.