Power BI Security

security scenario's in power bi

Onze trainingen:

Is deze cursus relevant en interessant voor meer mensen binnen jouw organisatie? We geven deze cursus ook in-company. Informeer naar de mogelijkheden.

Het gebruik van Power BI neemt snel toe. Steeds meer organisaties zetten Power BI in, en ook het aantal gebruikers per organisatie groeit. Vraagstukken rondom databeveiliging zijn altijd al een belangrijk onderwerp, maar worden met een toenemend aantal gebruikers steeds belangrijker.

Hoe zorg je ervoor dat gebruikers toegang hebben tot de informatie die ze nodig hebben? En, zeker tegen de achtergrond van strenge privacyrichtlijnen als AVG (GDPR): hoe scherm je gegevens af van mensen die geen toegang mogen hebben?
In Power BI is veel aandacht besteed aan informatiebeveiliging. In sommige gevallen is hierbij (SQL Server of Azure) Analysis Services nodig. In deze training leer je stap voor stap alles over de verschillende aspecten van beveiliging in en rond Power BI. Daarbij gaan we ook in op de vraag hoe je deze beveiliging beheersbaar inregelt voor grotere aantallen gebruikers via Active Directory.

Leerdoelen

Het doel van deze eendaagse cursus is om je waardevolle concepten te laten zien en deze te combineren met de kracht van Power BI. De volgende typen beveiliging worden behandeld:

 1. Beveiliging van het Power BI cloudplatform
 2. Gebruikerstoegang tot rapporten en dashboards
 3. Beveiligen van data binnen een model met row-level security en DAX-filters
 4. Afschermen van detailgegevens met DAX
 5. Afschermen van tabellen en kolommen in een model (object-level security)

Onderwerpen

De cursus geeft je een stevige basis van BI-concepten. Hierna ga je aan de slag met beveiliging in Power BI-desktop en het Power BI-platform.

 

Je moet bij Quanto-training zijn als je wilt leren hoe je Power BI en de daarbij gerelateerde applicaties gebruikt. Alle trainers zijn door Microsoft met de prestigieuze MVP (Most Valuable Professional) onderscheiden: een onderscheiding, die staat voor uitzonderlijke bijdragen, toewijding en een uitstekende technisch leiderschap.

Quanto heeft de trainingen ontworpen op basis van onze meer dan 10 jaar ervaring in Power BI en de onderliggende technologieën. Je leert van de besten!

 • Onze trainers zijn Microsoft Most Valuable Professionals (MVP). Een garantie voor de best mogelijke kennis over Power BI.
 • Ontdek hoe BI echt werkt voor je organisatie.

Meer informatie:

 • De kosten bedragen € 695,00, exclusief BTW. De factuur wordt door Quanto B.V. verzonden en dient 2 weken voor aanvang de training te zijn voldaan.
 • We werken met een maximum van 15 deelnemers
 • Vooropleiding: deze training vereist geen vooropleiding. 
 • Deelnemers ontvangen een hand-out en de data (modellen).

Voor wie is deze training bedoeld

Security verantwoordelijke in een strategische- of uitvoerende functie.

Ook niet-technische georiënteerde gebruikers kunnen de informatie uit deze training gebruiken om beveiligingsstrategieën samen te stellen.

 

 

Henk Vlootman, Data Platform MVP.

Henk Vlootman is sinds 2013 onafgebroken onderscheiden met de prestigieuze Microsoft MVP-prijs. Van 2013 tot 2016 ontving hij de prijs voor zijn uitstekende expertise en leiderschap in de gemeenschap in Excel. Sinds 2016 is hij bekroond in de categorie Dataplatform (Power BI). Henk is oprichter en CEO van Quanto en oprichter en voorzitter van de Power BI gebruikersgroep.

Met een carrière van meer dan 25 jaar als Excel-consultant, trainer en auteur heeft Henk Vlootman ruime ervaring in het helpen van organisaties om het maximale uit hun gegevens te halen. Als het gezicht van de lanceringscampagne van Microsoft voor Power Pivot voor Excel in Nederland, was hij een van de eersten die werkte met de technologie die nu Power BI wordt genoemd.

Henk is een regelmatige spreker op Power BI- en Excel-gerelateerde conferenties over de hele wereld. Hij blogt voor Financieel Management, de Nederlandse community voor financiële professionals.

Michiel Rozema, Data Platform MVP.

Michiel Rozema is sinds 2019 bekroond met de prestigieuze Microsoft MVP-prijs. Hij kreeg de prijs voor zijn uitstekende expertise en leiderschap in de Power BI community. Michiel is oprichter en CEO van Quanto en oprichter en bestuurssecretaris van de Power BI gebruikersgroep.

Michiel Rozema is een data-analyse consultant die diepgaande kennis van Power BI combineert met expertise op procesgeoriënteerde en organisatorische aspecten van data-analyse. Hij is een top-expert in de Power BI taal DAX. Als Data Insight Lead bij Microsoft was hij verantwoordelijk voor de introductie van Power BI en zijn voorgangers in Nederland.
Michiel is een zeer gewaardeerde trainer en een regelmatige spreker op (Power BI) conferenties wereldwijd.