Een introductie in het leidende Business Intelligence platform.

Onze andere trainingen:

Training:

17 december 2019.

De trainer is Michiel Rozema. Deze training wordt gegeven in de Engelse taal.

 

10 februari 2020.

De trainer is Henk Vlootman. De training wordt gegeven in de Engelse taal.

 

Kosten:

€ 695,00

Locatie:

Utrecht

Voor wie is deze training?

Als je een overzicht van Power BI wilt krijgen en uw eigen Power BI-rapporten wilt bouwen, dan is dit de training voor je. Je hoeft geen eerdere BI- of database-ervaring te hebben.

Zij gingen u vooraf:

 • Werknemers uit business teams
  BI consultants,
 • Werknemers vanuit BI-teams,
  Bedrijfsanalisten,
 • Bedrijfscontrollers.

Power BI maakte Microsoft een leider in de BI-markt. Het integreert naadloos met zowel Excel- als enterprise-dataplatforms en zorgt voor een snelle ontwikkeling van business intelligence-oplossingen.

Hoewel Power BI wordt gepresenteerd als een gebruiksvriendelijk platform, is een grondige basis cruciaal voor een effectief gebruik voor de ontwikkeling van rapporten en dashboards. In deze training leer je het Power BI-platform kennen en hoe u Power BI-rapporten kunt ontwikkelen.

Leerdoelen

Het doel van deze eendaagse cursus is om je waardevolle concepten te laten zien en deze te combineren met de kracht van Power BI. Om deze concepten voor jouw organisatie te laten werken, moet je jouw gegevens en berekeningen in visualisaties omzetten. Als dit is gebeurd, deel je dit dashboard door de hele organisatie delen.

Na deze training kun je:

 • de componenten binnen het Power BI-platform herkennen en weet hoe deze in elkaar passen.
 • de verschillende manieren om rapporten en dashboards in Power BI met anderen te delen.
 • Power BI-rapporten maken op basis van een bestaand datamodel.

Onderwerpen

De cursus geeft je een stevig en stabiel blok van de echte Power BI-concepten. Daarna ga je naar het Power Bi-platform. Na deze verkenning gaan we aan de slag met visualisaties in Power BI-desktop en het Power BI-platform.

 • Het Vijflagen Model voor business intelligence en positionering van Power BI
 • Rapporten en dashboards
 • Het delen van informatie
  Rapporten maken met visuals en filters
 • Visuele interactie creëren op visueel, pagina- en rapportniveau
 • Custom visuals gebruiken

Je moet bij Quanto-training zijn als je wilt leren hoe je Power BI en de daarbij gerelateerde applicaties gebruikt. Alle trainers zijn door Microsoft met de prestigieuze MVP (Most Valuable Professional) onderscheiden: een onderscheiding, die staat voor uitzonderlijke bijdragen, toewijding en een uitstekende technisch leiderschap.

Quanto heeft de trainingen ontworpen op basis van onze meer dan 10 jaar ervaring in Power BI en de onderliggende technologieën. Je leert van de besten!

 • Onze trainers zijn Microsoft Most Valuable Professionals (MVP). Een garantie voor de best mogelijke kennis over Power BI.
 • Ontdek hoe BI echt werkt voor uw bedrijf.
 • Leer alles over de achtergrond van Power BI en hoe je succesvol visualisaties bouwt.

Datums en locaties:

De trainung duurt en dag van 9.00 – 16.30.

17 december 2019 (Trainer: Michiel Rozema, deze training wordt gegeven in Engelse taal)

Locatie: Fletcher Hotel Nieuwegein
Buizerdlaan 10
3435 SB Nieuwegein

10 februari 2020 (Trainer: Henk Vlootman, deze training wordt gegeven in de Nederlandse taal)
Locatie:

Utrecht

Is dit de training voor jou?

Als je een overzicht van Power BI wilt krijgen en uw eigen Power BI-rapporten wilt bouwen, dan is dit de training voor je. Je hoeft geen eerdere BI- of database-ervaring te hebben.

Zij gingen u vooraf:

Werknemers uit business teams
BI consultants,
Werknemers vanuit BI-teams,
Bedrijfsanalisten,
Bedrijfscontrollers.

Meer informatie:

 

 • De kosten bedragen: € 695,00, exclusief BTW. De factuur wordt door Quanto B.V. verzonden en dient 2 weken voor aanvang de training te zijn voldaan.
 • We werken met een maximum van 15 deelnemers
 • Vooropleiding: deze training vereist geen vooropleiding. Basis kennis van Power BI desktop kan een voordeel zijn.
 • Deelnemers ontvangen hands-out en de data (modellen).

In-company training

Je kunt deze training ook In-company boeken! Wil je meer weten over de mogelijkheden van een In-company training door de experts van Quanto? Gebruik ons In-company formulier.

 

Henk Vlootman, Data Platform MVP.

Henk Vlootman is sinds 2013 onafgebroken onderscheiden met de prestigieuze Microsoft MVP-prijs. Van 2013 tot 2016 ontving hij de prijs voor zijn uitstekende expertise en leiderschap in de gemeenschap in Excel. Sinds 2016 is hij bekroond in de categorie Dataplatform (Power BI). Henk is oprichter en CEO van Quanto en oprichter en voorzitter van de Power BI gebruikersgroep.

Met een carrière van meer dan 25 jaar als Excel-consultant, trainer en auteur heeft Henk Vlootman ruime ervaring in het helpen van organisaties om het maximale uit hun gegevens te halen. Als het gezicht van de lanceringscampagne van Microsoft voor Power Pivot voor Excel in Nederland, was hij een van de eersten die werkte met de technologie die nu Power BI wordt genoemd.

Henk is een regelmatige spreker op Power BI- en Excel-gerelateerde conferenties over de hele wereld. Hij blogt voor Financieel Management, de Nederlandse community voor financiële professionals.

Michiel Rozema, Data Platform MVP.

Michiel Rozema is sinds 2019 bekroond met de prestigieuze Microsoft MVP-prijs. Hij kreeg de prijs voor zijn uitstekende expertise en leiderschap in de Power BI community. Michiel is oprichter en CEO van Quanto en oprichter en bestuurssecretaris van de Power BI gebruikersgroep.

Michiel Rozema is een data-analyse consultant die diepgaande kennis van Power BI combineert met expertise op procesgeoriënteerde en organisatorische aspecten van data-analyse. Hij is een top-expert in de Power BI taal DAX. Als Data Insight Lead bij Microsoft was hij verantwoordelijk voor de introductie van Power BI en zijn voorgangers in Nederland.
Michiel is een zeer gewaardeerde trainer en een regelmatige spreker op (Power BI) conferenties wereldwijd.

Haal het beste uit jezelf!

Wil je deelnemen aan de beste AI in Power BI-cursus in Europa? Meld je dan aan! Het is eenvoudig: begin door op de knop Registratie te klikken.

Is deze cursus relevant en interessant voor meer mensen binnen uw organisatie? We geven deze cursus ook veel In-company.